Rengjøringsprodukter til melkeroboter

Matproduksjon setter store krav til et rent produksjonsmiljø. Dette er Lely bevisst på, og derfor har vi i samarbeid med Ecolab utviklet en serie produkter som bidrar til at alt fra spenekopp til tank holder seg rent.

Rengjøringsprodukter til melkeroboter
En best mulig melkeproduksjon er avhengig av friske og sunne jur.

Lely Astri

Lely og Ecolab har i samarbeid utviklet en serie rengjøringsmiddel tilpasset Lely Astronauts vaskesystemer og komponenter. Disse bidrar til å holde utstyret rent og legger dermed grunnlaget for en god jurhelse og den beste melka. Lely bruker enveisvask som sparer tid, men krever varmere vann og kjemikalier tilpasset en slik vask.

  • Lely Astri Cid: et flytende syrerengjøringsmiddel som er spesielt tilpasset hovedrengjøringen i melkeroboter. Produktet inneholder syrer som fungerer effektivt til å fjerne uorganiske forekomster.
  • Lely Astri Lin: et klorfritt, flytende og basisk middel for hovedrengjøringen av melkeroboter. Det er særdeles effektivt på melkefett.
  • Astri L er spesielt designet for å rengjøre børstene som brukes for å vaske og stimulere spenene.

Lely Caring

En best mulig melkeproduksjon er avhengig av friske og sunne jur. Siden juret utsettes for en mengde ytre påkjenninger i fjøset, er etterbehandling med et desinfiserende og pleiende middel et viktig forebyggende tiltak. Kuene melkes også raskere og oftere i et robotsystem enn ved konvensjonelle metoder og Lely har derfor utviklet Lely Caring, en serie jurmiddel med 6 ulike stoffer som alle bidrar til å påvirke jurhelsen i riktig retning.

Alle hjelper mot ulike bakterier og det er derfor viktig at du kjenner til de som befinner seg i din besetning.

  • Lely Astri UC kan brukes under alle værforhold, men er spesielt egnet for overgangen fra varme til et kjøligere og fuktigere klima. Inneholder jod og hudpleiemidler.
  • Lely Astri Din gir en god beskyttelse mot bakterier og er effektiv mot smitte mellom kyr. Den inneholder melkesyre og hudpleiende midler.
  • Lely Astri IO er hudpleiende og inneholder mer jod enn Lely Astri UC. Det gir en god beskyttelse mot bakterier.
  • Lely QuaressLac inneholder melkesyre og salisylsyre og er særdeles desinfiserende. Et godt alternativ mot jodbaserte produkter som er effektiv mot streptococcus B.
  • Lely Quaress-Lac Plus inneholder melkesyre og dekansyre. Et sterkt desinfeksjonsmiddel som virker mot et bredt spekter av bakterier.
  • Lely Quaress-Iodine inneholder mye jod og er særdeles desinfiserende. Det inneholder også svært pleiende stoffer.

Sikkerhetshefte (Ekstern link)